Chinees restaurant Asia palmt naastliggend herenhuis in

Vandaag opent het restaurant Asia in de Beukelaan 14 opnieuw de deuren. Ze zijn zowat twee en een halve maand gesloten geweest. Ze hebben met het naastliggende herenhuis nu plaats voor 150 eters.

jboey_fr

"Mijn vader begon in 1979 een restaurant in Antwerpen. In 1981 opende hij een zaak in de Molenstraat in Boom, drie jaar later verhuisden we naar hier. In 1990 namen mijn man en ik het restaurant over", vertelt Xuzhu Chou. Haar man Zhiqing Chen draagt de koksmuts.

Na een grondige renovatie biedt restaurant Asia nu plaats voor 150 eters, tegenover 70 zitplaatsen vroeger. Daarvoor integreerde architect Luc Verbeek het aanpalende herenhuis helemaal in het vroegere restaurant. "De toog en de keuken zijn dubbel zo groot en er is nu ook een klein terras . Lichtkoepels en vele knusse hoekjes geven het grote restaurant een living-beleving", zegt hij.

Het hele interieur, van Boeddhabeeld tot tafels en stoelen, inclusief de wandtegels en de vloer komen uit China. Xuzhu Chou bestelde ze in de paasvakantie en vorige maand bereikten twee volgestouwde containers Boom. De hele familie van Xuzhu Chou zit trouwens in de horecabranche. "Mijn zus en broer hebben een zaak in Brugge, een andere zus in Zegelsem en een schoonzus heeft een zaak in Kontich", vertelt ze.

De zaak is vanaf vandaag elke dag open van 11.30 tot 14.30u en van 17 tot 23u, behalve op maandag. Ter gelegenheid van de heropening krijgen de gasten tot 23 december het aperitief van het huis aangeboden.

JB

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio