Meer dan 9.000 Antwerpenaars wachten op sociale woning

Meer dan 9.000 Antwerpenaars wachten op sociale woning

Meer dan 9.000 Antwerpenaars wachten op sociale woning

Print
Antwerpen - Bij de Antwerpse huisvestingsmaatschappij Woonhaven staan 9.127 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. Voor een grote woning loopt de wachttijd op tot twee jaar.


Lees ook het standpunt 'Woonhaven maakt ambities nog niet waar'

Wachtlijsten

Met de fusie kreeg de maatschappij een duidelijk zicht op de werkelijke wachtlijst voor een sociale woning. Voor de fusie wachtten 10.863 Antwerpenaren op een flat of huis. Alleen waren er toen dubbeltellingen omdat sommige mensen zich bij verschillende huisvestingsmaatschappijen hadden ingeschreven.

De uitgefilterde wachtlijst telt nu 9.127 mensen. Voor een studio of appartement met één slaapkamer is de wachttijd zes maanden. Vanaf een appartement met drie slaapkamers loopt de wachttijd op tot 2 jaar.

Renovaties

Woonhaven telt 17.779 woningen. Ruim zeventig procent is ouder dan dertig jaar. Woonhaven is volop bezig met een renovatiegolf. Voor de wijken als Stuyvenberg in Hoboken, Neerland in Wilrijk en Rozemaai in Antwerpen is er een masterplan opgesteld.

Ondertussen staan 878 woningen leeg door renovatie en 406 woningen wachten op een nieuwe huurder. Woonhaven wil de verhuringsprocedure verder inkorten.

Daklozen

In 2009 kregen 1.331 dakozen een sociale woning toegewezen. Woningen die wachten op renovatie worden vanaf 1 januari tijdelijk verhuurd aan daklozen of studenten.

SVW

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio