Schaatspiste in Centraal Station is wereldprimeur

Schaatsen in het Centraal Station. Het kan vanaf deze namiddag in het overdekte winkelcentrum. De ijspiste wil wel geen concurrentie zijn voor die op de Grote Markt.

jrosquin

Tot en met 3 januari kan je de schaatsen aantrekken in het Centraal Station. “Een absolute wereldprimeur”, aldus woordvoerster Leen Uyterhoeven van de NMBS-holding, die hiermee de sociale rol van het station wil benadrukken.

“In Luik leggen we een ijspiste op het stationsplein. In Antwerpen is het nog specialer, want de piste is overdekt en ligt midden in het winkelcentrum van Antwerpen-Centraal, vlakbij enkele terrasjes.”

Geen concurrentie

Kinderen betalen 2 euro voor de huur van schaatsen, volwassenen het dubbele. Voor die prijs mag je anderhalf uur op het ijs. De piste is tot vrijdag 18 december open van 14 tot 20u. Vanaf 19 december kan je schaatsen van 12 tot 20u.

“We willen absoluut geen concurrentie zijn voor de ijspiste op de Grote Markt. De aankomst van de Kerstman in het Centraal Station vandaag (woensdag, red.) hebben we ook samen met de stad georganiseerd. Met 15m bij 15m is onze piste sowieso kleiner.”

Een nieuw vriesprocéde laat toe de dikte van de ijslaag te beperken tot 7cm, nagenoeg de helft van de gangbare dikte. Daardoor wordt 40% energie bespaard. Het koelmiddel is ook biologisch afbreekbaar.

JVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners