Distributiecentrum plaatst 12.000 zonnepanelen op dak

Op het vier hectare grote dak van het distributiecentrum Brico in Willebroek, zijn 12.000 zonnepanelen geplaatst. Begin volgend jaar komt er nog eens twee hectare bij.

jvandermosten

Vorige week is in de Hoeikensstraat de laatste hand gelegd aan de plaatsing van deze zonnepanelen op het 40.000 vierkante meter grote dak van het Brico-distributiecentrum. De plaatsing bedraagt 9,5 miljoen euro en is goed voor 2,6 megawatt groene stroom.

“De netto oppervlakte van de zonnepanelen bedraagt 26.000 vierkante meter. Begin volgend jaar plannen we nog een uitbreiding van 20.000 vierkante meter, of een vermogen van 1,3 megawatt”, kondigt Guido Bernaerts, gedelegeerd bestuurder van Antwerp South Logistics aan. Dit bedrijf verhuurt het complex aan Brico.

Binnen de maand, zo heeft Eandis beloofd, wordt de installatie op het net aangesloten. “Brico koopt voor eigen gebruik in dit gebouw zowat de helft van de stroom aan. De rest wordt op het elektriciteitsnet gestuurd en eveneens verkocht”, gaat Guido Bernaerts voort.

Pas eind oktober heeft Delta samen met ASN Bank, Brasschaat Financial Holding en NPG Energy de handtekening gezet onder het contract voor de financiering van het zonnepark en dit onder de werknaam NPG Willebroek.

Julien Chaubet, logistiek directeur bij Brico, verduidelijkt dat het distributiecentrum 60.000 vierkante meter groot is. “Eind vorig jaar zijn we in deze vestiging ingetrokken en sinds 15 maart dit jaar zijn we operationeel. Brico is onderdeel van de Nederlandse Holding Maxeda”, zegt Julien Chaubet.

Vanuit de Hoeikensstraat worden de 330 Brico-winkels in de Benelux bevoorraad. Er werken ruim 220 medewerkers. Over goed twee jaar moeten er daar nog 120 mensen extra bijkomen, van orderpickers tot administratief personeel.

JBMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio