Food

Sint-jakobschelpen met witloof en ganzenlever

Print

Ingrediënten voor 4 personen:

2 struikjes witloof
1 schijfje verse gember
1/2 theelepel suiker
4 plakken ganzenlever van elk ongeveer 50 g
4 sint-jakobsschelpen
boter
olijfolie
peper en zout

Bereiding :

1 Versnijd het witloof en bak aan in wat boter met wat gesnipperde gember. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Breng op smaak met zout.

2 Neem de sint-jakobsvruchten uit de schelp met behulp van een bot mes of een lepel. Verhit olijfolie met wat boter in de pan en schroei de vruchten aan beide zijden dicht. 1 minuut per kant moet volstaan. Bestrooi met peper en zout.

3 Bak de ganzenlever kort aan in boter. Ook hier is 1 à 1,5 minuut per kant voldoende. Bestrooi met wat zout.

4 Schik het witloof op de borden, beleg met de ganzenlever en vervolgens met de sint-jakobsvrucht, gebruik het vocht van het witloof als bijkomende saus.

Ambiance

NIET TE MISSEN