Schorseneren met walnoten en spek

Schorseneren met walnoten en spek

Food

Schorseneren met walnoten en spek

Print

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg schorseneren
100 g gerookt spek
1 handvol walnoten
grof gehakt
1 citroen
peper
zout en nootmuskaat

Bereiding :

1 Spoel de schorseneren eerst grondig onder de kraan om het zand te verwijderen. Dit kan je best doen met behulp van een groenteborsteltje.

2 Zet een schaal met koud water klaar en pers hierin de citroen uit. Schil de schorseneren en snijd ze in stukjes, leg ze onmiddellijk in het citroenwater om verkleuring tegen te gaan.

3 Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de schorseneren in ongeveer 10 minuten. Giet de schorseneren af en laat ze even uitstomen.

4 Snijd het spek in heel fijne reepjes en bak het ongeveer 2 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg de schorseneren toe en laat alles ongeveer 2 minuten bakken, voeg de gehakte walnoten toe en laat nog 1 minuut meebakken. Kruid met peper van de molen, zeezout en nootmuskaat.

Tip: Bereid de schorseneren voor tot en met het blancheren, schrik ze even onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Bewaar ze in de koelkast en bak ze net voor het serveren op met het spek en de walnoten.

Dit recept komt uit Ambiance.

NIET TE MISSEN