Creoolse gevulde krab

Creoolse gevulde krab

Food

Creoolse gevulde krab

Print

Ingrediënten voor 4 personen:

1 levende Noordzeekrab per persoon.

Voor de court-bouillon

een klontje boter
1 ui
1 wortel
1 pikant groen pepertje
een paar peterseliestelen
1 takje tijm
1 kruidnagel
gekneusde peperbolletjes
5 l water
2 tenen knoflook
broodkruim van 2 boterhammen geweekt in melk
1 limoen
paneermeel
arachide-olie
peper en zout

Bereiding :

1 Snijd ui, wortel, en look in kleine stukjes. In een klontje boter laten we de groenten gedurende een minuut of vijf opstoven zonder kleuren. Vervolgens voegen we het water toe, en de peterseliestelen, de tijm, een kruidnagel en de gekneusde peperkorrels. We brengen de bouillon aan de kook en we laten hem zonder deksel gedurende twintig minuten zacht sudderen.

2 De levende krabben laten we nu voorzichtig in de bouillon glijden. Zet het vuur onder de pot nu wat lager. En de krabben mogen gedurende een kwartier zacht pocheren. Het water zweeft dus tegen het kookpunt aan. Na een kwartier mag de pot van het vuur en we laten de hele zaak afkoelen. De krabben blijven dus in het kookvocht.

3 Haal de krabben uit de bouillon. Wrik de onderkant van het pantser los. We halen er meteen alle vlees en ook de wat onsmakelijk gekleurde ingewanden uit. De scharen gaan eraf. Ze krijgen onmiddellijk een stevige tik van de hamer. Het tere vlees halen we uit de scharen.

4 Alle krabbenvlees versnijden we nu in kleine stukjes.

5 Op het vuur gaat een stevige pan met een scheut arachideolie. Doe de fijn gesneden ui en het fijngesneden pikante pepertje in de olie. Dan voegen we de fijngesneden look toe en de gehakte peterselie. Kruiden en groenten mogen nog een minuut verder aanstoven in de pot.

6 Doe het krabbenvlees erbij, samen met het in melk geweekte broodkruim. Meng alles grondig door elkaar.

7 Laat de farce een tiental minuten verder stoven op een klein vlammetje. Voeg dan het limoensap toe. Meng nogmaals en kruid met peper en zout.

8 De lege karkassen van de krabben worden nu met de farce gevuld. We drukken goed aan. Over elk beest strooien we vlug een laagje paneermeel. We laten er ook een paar druppels arachide-olie over uitvloeien. De gevulde schelpdieren kunnen nu nog vijf minuten onder de grill in de oven.

Dit recept kwam uit Ambiance.

NIET TE MISSEN