Nepalese regering houdt vergadering op Mount Everest

Net voor de start van de uiterst cruciale klimaatconferentie in Kopenhagen wil de Nepalese regering via een stunt nog eens de aandacht vestigen op de mogelijk desastreuze gevolgen van de opwarming van de Aarde.

jrosquin

Vrijdag zal de regering van Nepal een erg mediatieke stunt uithalen, door een vergadering te houden op de Mount Everest.

20 ministers reisden donderdag vanuit de Nepalese hoofdstad Kathmandu af naar het hooggebergte. De ministerraad zal gehouden worden in het basiskamp, op zo'n 5.300 meter hoogte. De top van de Mount Everest ligt op 8.848 meter hoogte.

Met hun actie willen de ministers nog eens onder de aandacht brengen dat de opwarming er voor zorgt dat de gletsjers in recordtempo smelten. Dat zorgt voor overvolle gletsjermeren in Bhutan, India en Nepal, die op hun beurt verscheidene dorpen kunnen blank zetten.

Malediven

In oktober deed de regering van de eilandengroep de Malediven al eens een gelijkaardige mediastunt om de gevolgen van de opwarming aan te kaarten. De ministers trokken toen een duikerspak aan een hielden een vergadering onder water.