1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nederlandse zanger Ramses Shaffy (76) overleden

De Nederlandse kleinkunstzanger Ramses Shaffy is in Amsterdam overleden. Hij leed aan slokdarmkanker en werd 76 jaar.

jrosquin

Shaffy verbleef al een tijd in een verzorgingstehuis, waar hij behandeld werd voor zijn epilepsieaanvallen en een longontsteking. Hij was ook bekend om zijn drankprobleem.

Teken hier het online rouwregister.

"Eind vorige week verslechterde zijn gezondheid aanzienlijk", vertelt zijn management. "Deze ochtend is hij rustig ingeslapen".

List

Shaffy maakte in de jaren zestig en zeventig in onze contreien furore met bekende liedjes als 'Sammy', 'We zullen doorgaan', 'Pastorale' en 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'.

Hij vormde jarenlang een onafscheidelijk muzikaal duo met Liesbeth List. Zij heeft nog niet gereageerd op het overlijden omdat ze te erg geschokt is.

Acteur

In de jaren tachtig probeerde hij een nieuwe carrière uit te bouwen als acteur, zowel in films als in het theater. Zo vertolkte hij in 1993 het personage Don Quichote in de musical De Man van La Mancha van het Ballet van Vlaanderen.

Shaffy was de zoon van een Egyptische diplomaat en een Poolse gravin van Russische afkomst. Hij werd geboren in Parijs, maar verhuisde naar een Nederlands kindertehuis toen hij tuberculose kreeg.

Bekijk de reportage van vtm:

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio