"Koeien en vee wereldwijd verminkt door UFO's"

Koeien, paarden en zelfs beren waren de voorbije decennia het slachtoffer van wrede verminkingen. De Russische krant Pravda verwijst naar een reeks van vreemde gevallen in de jaren 1975-76 en beweert dat er dit jaar opnieuw een vlaag van onverklaarbare dierenverminking is.

ghouben

Het verhaal is bizar en de geloofwaardigheid twijfelachtig, maar het is fantastisch in elke betekenis van dat woord. Volgens de auteur ervan, ene Mikhail Gershtein, van het UFO Comité van de Russian Geographical Society gaat het om mutilatie door buitenaardse experimenten.

Geslachtsorganen

De man is duidelijk een believer. In Pravda.ru somt hij een reeks onwaarschijnlijke verminkingen op. Weggesneden ogen, oren, geslachtsorganen. Telkens met chirurgische precisie.

Die deden zich voor in de Verenigde Staten, maar ook in Argentinië, en Alaska. Mikhail Gershtein verwijst naar de overleden Russische UFO-kenner German Kolch die verschillende gevallen in Rusland beschreef.

Geen bloed, wel verbrand gras

Een van de constanten in de gemelde feiten is de afwezigheid van bloed. Bij de dieren worden de interne organen verwijderd - soms allemaal, soms enkel de uiers van de koeien - zonder dat dit bloedsporen nalaat. De teruggevonden karkassen, soms hingen ze in bomen of aan hoogspanningslijnen, bevatten zelfs helemaal geen bloed meer. Ook blijken op dezelfde tijdstippen in de buurt vaak UFO's waargenomen te zijn.

Van enig onverklaarbaar experiment op mensen, is (tot dusver) geen sprake.