Raadsleden Open Vld ruziën in stadhuis

Raadsleden Open Vld ruziën in stadhuis

Raadsleden Open Vld ruziën in stadhuis

Print
Lier - De gemeenteraadszitting in Lier eindigde maandagavond met heibel binnen de Open Vld-fractie. Dat kwam omdat drie raadsleden bij een stemming niet het standpunt van de partij volgden.

De stad Lier bereidt enkele ruimtelijke uitvoeringsplannen voor die de toekomst van de kmo-zone Mallekot vastleggen. Bedoeling is onder meer om de braakliggende kmo-gronden rond de Steinerschool tot woongebied om te vormen. Gemeenteraadslid Marcel Taelman (Vlaams Belang) wilde deze wijziging met een stemming maandagavond tegenhouden. Net als de andere partijen uit de meerderheid stemde ook Open Vld voor de wijziging, behalve Peter Van de Velde, Ivo Andries en Sabine Leyzen. Zij onthielden zich.

Dit schoot bij gemeenteraadsvoorzitter Chris Van den Plas (Open Vld) duidelijk in het verkeerde keelgat. Zij liet aan fractieleider Walter Grootaers onmiddellijk horen dat zoiets niet kon. Ook na afloop van de raadszitting was Van den Plas nog niet bedaard. Druk gesticulerend sprak ze haar partijgenoten Andries en Leyzen hierover aan. Van de Velde, die zich trouwens bij een ander agendapunt ook al had onthouden, was toen al verdwenen.

"We vonden alle drie dat we over dit dossier te weinig informatie hadden gekregen. Maar verder hebben we met de hele fractie afgesproken om geen commentaar te geven", vernamen we dinsdag van Sabine Leyzen. "Ze hebben zich bij de stemming vergist", geeft burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) als officiële uitleg. Maar van die uitleg bleken Andries en Leyzen dan weer niet op de hoogte te zijn.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio