Startrecht Bart Wellens in WK-manche Koksijde zorgt voor beroering

Bart Wellens wil komende zaterdag zijn comeback maken in de wereldbekermanche in Koksijde. Voor die wedstrijd is een Belgische selectie nodig. Iemand zal dus plaats moeten ruimen voor Wellens en wellicht wordt dat Jan Verstraeten.

kscherpenberg

Die laatste gaf voor de start van de Superprestige-rit in Hamme-Zogge een persconferentie om zijn ongenoegen te laten blijken. Verstraeten vindt het niet kunnen dat Wellens zomaar zou mogen starten, zeker omdat hij nog geen crossen gereden heeft.

Bondscoach Rudy De Bie heeft Wellens al opgenomen in zijn voorselectie. Telenet-Fidea-manager Hans van Kasteren ziet het probleem niet. "Ik vind dit jammer. Het tijdperk Nys-Wellens heeft zoveel betekend voor het veldrijden dat Bart een kans verdient op dat niveau om renners te vervangen."

"Selectie verdienen met de pedalen"

"Met alle respect voor Jan Verstraeten, maar hij heeft nog niet op WB-niveau gereden. Bovendien haalt Bart momenteel zeker het WB-niveau", aldus Van Kasteren.

Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout die Jan Verstraeten zouden bijstaan op de persconferentie, deden dat uiteindelijk niet. Ze vonden het niet meer verstandig om dat te doen. "Ik heb met Peeters gebeld en uiteindelijk moet je een selectie verdienen", aldus Vanthourenhout. Ik moet antwoorden met de pedalen."

Wildcard

Sven Nys, die de veldrijders vertegenwoordigt, had ook zijn zegje op de persconferentie. "Het is belangrijk dat niemand slecht uit deze zaak komt. Ik wil de UCI vragen om een belangrijke renner, met een meerwaarde voor de cross, die door omstandigheden lang niet kon rijden een wildcard te geven."

Peter Van den Abeele van de UCI : "De reglementen moeten worden nageleefd. Je kunt die reglementen in het midden van een seizoen niet zomaar veranderen."

MEER OVER Bart Wellens

Meer sportnieuws