De Witte: "Groot probleem van interne orde binnen de Profliga"

Tegen de wens van de Profliga in, besloot het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond dat de wedstrijden van eersteklasser Excelsior Moeskroen niet uitgesteld zullen worden. Ivan De Witte, voorzitter van die Profliga, is uiteraard geen tevreden man.

kscherpenberg

"Enerzijds vind ik het jammer, omdat de Profliga dit unaniem had gevraagd. Anderzijds begrijp ik het, omdat de KBVB geen fouten wil maken die aanleiding kunnen geven tot nieuwe procedures", klinkt het.

De Witte stelde vast dat bepaalde clubs, die hard voor het uitstel gevochten hebben, dat standpunt niet meer dusdanig verdedigden op de KBVB. "Dat doet pijn", klonk het in De Zevende Dag. "Er is een groot probleem van interne orde binnen de Profliga. Er moet orde op zaken worden gesteld, ik zal de regels vastleggen. De regel is: de vertegenwoordigers moeten in het Uitvoerend Comité de standpunten van de Profliga verdedigen."

"Ik geef u op een briefje: dit was de laatste keer of het zal in de toekomst zonder mij zijn. Als de regels niet worden gevolgd, hoeft het voor mij niet meer."

Meer voetbalnieuws