Vakbonden praten met GM over herstructurering

De Europese werknemersvertegenwoordigers gaan met General Motors rond de tafel zitten om hun voorstellen waarbij geen fabrieken moeten sluiten bij de allesomvattende herstructurering aan te kaarten. Dat heeft Rudi Kennes van het ABVV bekendgemaakt via een open brief.

kscherpenberg

De vakbondsman meent dat de Amerikaanse autoreus eerst alle interne mogelijkheden moet benutten vooraleer het een beroep doet op staatssteun.

"Ik kan mij niet voorstellen dat General Motors plant om de fabriek in Antwerpen te sluiten, als GM daarmee tegelijkertijd afziet van minimum 400 miljoen euro cash en dat bedrag dan gaat opvragen via hogere Staatskredieten," aldus Kennes.

"Daarbovenop komt nog dat het werkelijk onzinnig is om, zoals in het voorbeeld van Antwerpen, via officiële Europese verdragen toegekende beide SUV-modellen exclusief voor de Europese markt te laten bouwen in Zuid-Korea en tegelijkertijd zich te beroepen op staatssteun om in Europa fabrieken te willen sluiten."

"Opel Antwerpen heeft bewezen dat deze voertuigen goedkoper, kwaliteitsvoller èn economischer in Europa kunnen gebouwd worden", besluit Kennes.

Nu in het nieuws