Het weer voor zondag 22 november

De regen van vanochtend heeft ons inmiddels verlaten via het oosten. Er volgt nu een periode met droog en vrij aangenaam weer met afwisselend wolken en opklaringen. De temperatuur moet wel een tikkeltje inleveren t.o.v. de extreem hoge waarden van vrijdag en zaterdag.

rweytjens_fr

Vanmiddag wordt het zo'n 13°C in Limburg. De wind zal in de loop van de middag wel in kracht toenemen. Tegen een uur of 6 vanavond komen er vanaf het westen stevige buien opzetten en deze buien kunnen vergezeld zijn van onweer en rukwinden.

Maandag belooft een zeer onstuimige herfstdag te worden met felle buien en striemende regenvlagen. De wind zal krachtig tot hard (7Bft) gaan waaien en er zullen bovendien stevige rukwinden voorkomen. Namiddag is er tevens kans op onweer. De middagtemperatuur schommelt rond 10°C maar aan het eind van de middag loopt het kwik verder op naar zo'n 12 tot 13°C.

Dinsdag verloopt de voormiddag regenachtig. Namiddag blijft het meestal bewolkt maar overwegend droog met hier en daar nog wat motregen. De wind neemt even wat gas terug. De maxima zijn ongeveer gelijk aan de minima en komen uit rond 13°C.

Woensdag zal het gedurende de voormiddag op de meeste plaatsen droog blijven. Namiddag trekt er een regenzone van west naar oost over Limburg. Het wordt nog een graad of 11 warm en er waait een vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag blijven de meeste buien eerst ten westen en later ten zuiden van Limburg. Lokaal kan er ook wel een bui boven onze provincie vallen maar zoals de kaarten nu liggen blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait wel nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De temperaturen leveren verder in met minima rond 6°C en maxima tot 8 of 9°C.

NIET TE MISSEN