Het weer voor zondag 22 november

De regen van vanochtend heeft ons inmiddels verlaten via het oosten. Er volgt nu een periode met droog en vrij aangenaam weer met afwisselend wolken en opklaringen. De temperatuur moet wel een tikkeltje inleveren t.o.v. de extreem hoge waarden van vrijdag en zaterdag.

rweytjens_fr

Vanmiddag wordt het zo'n 13°C in Limburg. De wind zal in de loop van de middag wel in kracht toenemen. Tegen een uur of 6 vanavond komen er vanaf het westen stevige buien opzetten en deze buien kunnen vergezeld zijn van onweer en rukwinden.

Maandag belooft een zeer onstuimige herfstdag te worden met felle buien en striemende regenvlagen. De wind zal krachtig tot hard (7Bft) gaan waaien en er zullen bovendien stevige rukwinden voorkomen. Namiddag is er tevens kans op onweer. De middagtemperatuur schommelt rond 10°C maar naar de avond en zelfs tijdens de avonduren wordt het enkele graden warmer.

Dinsdag neemt de wind even wat gas terug en het zal ook minder nat worden maar we moeten toch nog steeds rekening houden met af en toe wat lichte regen en enkele buien. De maxima zijn ongeveer gelijk aan de minima en komen uit rond 13°C.

Woensdag waait er vooral in de ochtenduren weer een krachtige wind. In de loop van de dag trekt er een regenzone van west naar oost over Limburg. Het wordt nog een graad of 11 warm.

Donderdag blijven de meeste buien eerst ten westen en later ten zuiden van Limburg. Lokaal kan er ook wel een bui boven onze provincie vallen maar zoals de kaarten nu liggen blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait wel nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De temperaturen leveren verder in met minima rond 6°C en maxima tot 8 of 9°C.

NIET TE MISSEN