Antwerp Giants gooien winst weg

In de hoogste klasse van het basketbal heeft landskampioen Charleroi ruim gewonnen bij Leuven. De Antwerp Giants gaven de zege uit handen tegen Bergen.

De Antwerp Giants lieten zich niet overdonderen door de helse sfeer in de mooie Mons-Arena en begonnen het sterkst in een rommelig eerste kwart.

kscherpenberg

Ze konden zelfs totaal onverwacht uitlopen tot 10-22.

In de tweede tien minuten bleef Bergenzonder spirit spelen. Ondanks verschillende missers was het alleen Callahan die weerstand bood. Beghin (18p) en Brown (12p) domineerden onder de borden en de bezoekers speelden rustig en verstandig basketbal.

20-40!

Ze liepen uit tot 16-36. Rusten gingen we met 20-40 op het bord, met een zege die binnen Antwerps bereik lag. Na de koffie concentratieverlies bij de Giants en Mons opeens terug in de wedstrijd via nieuweling Mc Neal en zijn 24 punten. Een bom van Callahan (19p) zorgde voor 43-52 na driekwart wedstrijd.

De thuisploeg rook bloed en de Giants waren volledig van slag. Niks lukte nog en Mons kwam zelfs 59-56 voor op drie minuten van het einde. Torbert (11p), Ebong (10p) en co wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 80-75 hoezeer Black(22p) nog tegenstribbelde.

Pepinster juicht

Aalstar begon het scherpst in Pepinster. Veel van Green leidde tot een 6-17 bonus, maar de verrassende Marnegrave liet vanachter de driepuntboog de kamp kantelen. Zijn drie opeenvolgende bommen lieten Pepinster eerst aansluiten en dan overnemen: 40-30. Na rust (42-35) sloop de thuisploeg onder impuls van Tofi en Wilson op kousevoeten steeds verder weg: 63-47.

Het slotkwart was overbodig, zodat het verschil nog onverwacht groot werd: 86-64.

Luik wint bij Gent

De vroege aandrang van Jorssen en Gent werd al snel gecounterd door Luik. Naarmate de eerste helft vorderde, bouwden de Walen hun bonus steeds verder uit: 29-40 bij rust. Nadien wijzigde het spelbeeld nauwelijks. Luik was op vrijwel alle vlakken beter en Stipanovic zette bij 38-58 de twintiger op het scorebord. Na deze 63-84 nederlaag blijft Gent op zijn laatste plaats gekleefd.

Leuven-Charleroi werd 51-67 (29-34). Oostende was bye.

MEER OVER Bergen

Meer sportnieuws