Moeskroen klopt Charleroi in Henegouwse derby: 4-1

Toch een Henegouwse derby gisteravond op Le Canonnier nadat het Uitvoerend Comité de vraag van de Profliga om de wedstrijden van Moeskroen uit te stellen verworpen had. De Moeskroense spelers hadden alvast hun antwoord in petto gehouden want met een prima prestatie tikten de Hurlus de buren uit Charleroi tegen het canvas.

kscherpenberg

Bij Charleroi debuteerde de Schot Tommy Graig als coach van de Zebra’s terwijl Hans Galjé aan zijn tweede partij als T1 van Moeskroen toe was. De partij brak snel open want na twaalf minuten kapte Jaycee zich mooi vrij en krulde op schitterende wijze de bal in de rechterbovenhoek.

Na rust meteen beslist

Lang duurden de Moeskroense gezangen niet want na een fout van Sapina op Habibou trapte Théréau vanop de stip de gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd was best genietbaar met twee offensief ingestelde teams. Vijf minuten voor de koffie kwam Moeskroen een tweede keer op voorsprong. François zette een één-twee op met Jaycee, draaide naar zijn rechtervoet en schoof de bal onder Chabbert binnen. Net voor rust dreigden de bezoekers nog met pogingen van Habibou en Théréau.

Onmiddellijk na de rust viel het doek al over de Waalse derby. François stuurde Jaycee de diepte in en de Bahreiner werkte beheerst af. Charleroi dropte Mujangi Bia op het veld en de Congolees zette meteen Berthelin aan het werk. Moeskroen liet echter niet betijen en bleef de thuissupporters verwennen met offensieve impulsen.

De ingevallen Maah werd het straatje ingestuurd en Chabbert mocht zich voor de vierde keer omdraaien. Aspas krulde nog een vrijschop nipt over. Charleroi moest de kelk tot op de bodem ledigen en eindigde met negen man: Franquart kreeg onmiddellijk rood na een fout op Ouali en Guedioura pakte in nauwelijks twee minuten tijd twee keer geel.

Ondanks de penibele en onzekere werkomstandigheden pakte Hans Galjé een puike zes op zes. Excelsior Moeskroen is alvast op sportief vlak nog springlevend en kreeg van de supporters minutenlang een staande ovatie mee.

PhBo

Scheidsrechter: Delacour. Toeschouwers: 4.090. MOESKROEN: Berthelin, Teklak, Sapina, Van Gijseghem, El Araichi, Ouali, Assou-Ekotto, Aspas (83’ Hovine), François, Jaycee (52’ Maah), Lestienne (67’ Sishuba). CHARLEROI: Chabbert, Diallo (57’ Lella), Kere, Guedioura, Orlando, Cordaro (50’ Mujangi Bia), Franquart, Oulmers, Christ, Habibou, Théréau. Doelpunten: 12’ Jaycee 1-0, 17’ Théréau 1- 1 (pen.), 33’ François 2-1, 47’ Jaycee 3-1, 69’ Maah 4-1 Gele kaarten: Sapina (fout), Franquart (fout), Kere (fout), Sishuba (fout). Rode kaart: 76’ Franquart (fout), 88’ Guedioura ( 2 x geel).

MEER OVER Charleroi

Meer voetbalnieuws