Germinal Beerschot in extremis voorbij Club Brugge: 1-2

Club liep gisterenavond tegen zijn eerste thuisnederlaag. Een inschattingsfout van het duo Stijnen-Alcaraz leidde halfweg de afgang in. Het kostte Club bloed, zweet en tranen om terug op gelijke hoogte te komen. In de slotminuut voltrok Dosunmu het niet onterechte vonnis. Germinal Beerschot rukt meteen op naar een derde plaats.

kscherpenberg

In een nokvol Jan Breydelstadion toonde Germinal Beerschot zaterdagavond dat het niet toevallig 21 op 27 telde. Voor de rust moest het niks onderdoen voor een Club dat allesbehalve zijn beste thuiswedstrijd van het seizoen speelde. Koster sleutelde opnieuw aan zijn elftal. Een disciplinaire schorsing hield Nabil Dirar in de tribune.

Vadis gekwetst

Op het middenveld bleef Odjidja met een hamstringletsel aan de kant. Daardoor vierde Simaeys zijn wederoptreden als verdedigende middenvelder. Ook Perisic geraakte na zijn midweekweekopdracht met de U21 van Kroatië niet helemaal fit en bleef op de bank. Bij de bezoekers mocht Leko opdraven. De gewezen Club-speler verving op het middenveld de geschorste Goor.

Club probeerde om de boel vroeg open te breken. In de aanvangsfase kreeg het twee goeie kansen. Op de zesde minuut tekende Blondel op links voor het voorbereidende werk. De vrijstaande Kouemaha joeg centraal voor doel de prima voorzet hoog over. Twee minuten later toonde Pacovski zijn klasse. Geraerts bediende Vargas die perfect naar de grond kopte. De Macedonische international haalde met een superreflex de bal uit de lage hoek.

Stijnen paraat

Germinal Beerschot had een pasklaar antwoord in huis. Net voor het kwartier legde Mac-Donald breed voor Dosunmu. De Nigeriaan bediende met een hakje een aan de tweede paal vrijstaande Haroun. Stijnen behoedde met een knappe redding Club voor een achterstand.

Vijf minuten later was er alweer werk op de plank voor de sterk keepende Pacovski. Sonck bediende Vargas die van dichtbij mocht uithalen. De Macedoniër zette er opnieuw een klasseredding tegenover. Daarna ging Club aan het krasselen. Achteraan hadden Vermeulen en Donk hun handen meer dan vol met het duo Dosunmu-Mac-Donald terwijl voorin de ideeën ontbraken.

Rode Alcaraz

Onmiddellijk na de rust kwam Club op achterstand. Stijnen en Alcaraz tastten compleet mis op een zwakke lage voorzet van Haroun. Mac Donald had aan de tweede paal maar binnen te tikken. Tien minuten later bereikte de Brugse frustratie een hoogtepunt. Bij een duel dicht bij de lijn kreeg Alcaraz van de lijnrechter de fout mee. De scheidsrechter zag de Club-verdediger echter natrappen op Dosunmu. Blauw-zwart moest meteen met tien verder! Brugge kreeg de trein niet meteen opnieuw op de rails. Integendeel. Op een moment dat de eerste nederlaag er leek aan te komen zorgde de al dikwijls verguisde Dahmane voor de redding.

Na een hoekschop plukte de Franse Algerijn de bal uit de lucht en besloot in de verste hoek. Twee minuten later haakte Akpale zich voorbij Clement maar besloot op Pacovski. In de slotfase lieten de bezoekers een aantal counterkansen onbenut en werd een schot van Mac-Donald, na een assist van Cruz, van de lijn gehaald. In de slotminuut benutte Dosunmu een doorsteekpass van Mac Donald.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Gumienny. Toeschouwers: 27.471. CLUB BRUGGE: Stijnen, Vermeulen, Donk, Alcaraz, Kluskowski, Simaeys, Geraerts, Blondel, Vargas, Sonck, Kouemaha. GERMINAL BEERSCHOT: Pacovski, Martijn Monteyne, Clement, Mikulic, Pieterjan Monteyne, Haroun, De Decker, Leko, Wamfor, Mac-Donald, Dosunmu. Doelpunten: 46’ Mac Donald 0-1, 77’ Dahmane 1-1, 92’ Dosunmu 1-2. Vervangingen: 46’ Vermeulen door Dahmane, 65’ Sonck door Perisic, 67’ Kouemaha door Akpala, 73’ Leko door Cruz., 85’ Wamfor door Victor. Gele kaarten: Wamfor (fout), Clement (protest), Alcaraz (fout), Simaeys (fout), Haroun (fout), Pacovski (spelbederf),Martijn Monteyne. Rode kaart: 57’ Alcaraz (trap in de buik van Dosunmu).

Meer voetbalnieuws