Anderlecht herfstkampioen na winst tegen Roeselare: 3-1

Roeselare was gisteravond een maatje te klein voor Anderlecht. De competitieleider won makkelijk en neemt zo verder afstand van titelconcurrenten Club Brugge en Standard, die allebei verloren en nu op respectievelijk vijf en tien punten staan in het klassement.

kscherpenberg

Anderlecht kende een droomstart tegen Roeselare. Kersvers Europees president Herman Van Rompuy, een trouwe klant in het Astridpark, kwam de aftrap geven en na twee minuten kregen de Brusselaars een vrije trap op een interessante plek. Specialist Boussoufa zette zich achter de bal en knalde op de paal. Juhasz was goed gevolgd en kon scoren in de herneming: 1-0.

Own Sierens

Anderlecht ging op zoek naar meer en Roeselare moest achteruit. De Sutter kreeg een paar goeie mogelijkheden op aangeven van Lukaku, maar het was telkens net niet voor de Oost- Vlaming.

Even later kon Sierens een knal van Boussoufa te stoppen maar de doelman was dan even het noorden kwijt en werkte de bal onhandig in eigen doel: 2-0 na goed een half uur. Op slag van rust werd het zelfs 3-0. Boussoufa zette de bal goed voor en Sierens werd van dichtbij gefusilleerd door Lukaku.

Monsterzege

Paars-wit leek op weg naar een monsterzege maar Roeselare kon toch tegenprikken meteen na de rust. Een vrije trap van Dissa werd door Vidarsson voorbij Proto gekopt en zo stond het plots 3-1.

De Brusselaars probeerden de score verder uit te diepen maar moesten het laatste half uur met tien volmaken nadat Boussoufa een tweede gele kaart kreeg wegens handspel. Invaller Legear knalde nog een vrije trap tegen de paal en aan de overzijde moest Proto zich strekken op een poging van Dissa maar scoren lukte niemand meer.

LaVe

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde Toeschouwers: 22.711 ANDERLECHT: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Sare, Biglia, Van Damme, Boussoufa, De Sutter (65’ Legear), Lukaku (76’ Suarez). ROESELARE: Sierens, Van Loo, Mirvic, Kucera (86’ Dotsenko), Huyghebaert, Tanghe, Provoost (71’ De Pever), Vidarsson, Dequevy, Nikolic, Dissa. Doelpunten: 3’ Juhasz 1-0, 33’ Sierens (o.g.) 2-0, 45’ Lukaku 3-0, 49’ Vidarsson 3-1. Gele kaarten: Kucera, Boussoufa, Juhasz, Nikolic, Van Loo. Rode kaart: 63’ Boussoufa (hands, tweede geel)

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws