Westerlo wint met kleinste verschil van Lokeren: 1-0

Westerlo pakte in een eerder zwakke wedstrijd drie gouden punten tegen Lokeren. De thuisploeg had voldoende aan een treffer op het uur van Jef Delen die zijn eerste competitiegoal optekende.

kscherpenberg

Bij Westerlo nam Quina de plaats in van de geblesseerde Farssi en mocht Ceesay in de spits postvatten naast Dekelver. Bij de bezoekers kregen Golan en Tshimanga de voorkeur op Smajic en Sokota en verving Muharemovic de geblesseerde De Pauw. Westerlo nam het eerste kwartier voor zijn rekening in deze zespuntenmatch. Lazic moest een loeier van Iakovenko in hoekschop duwen en kort hierop vergat Mravac een voorzet van diezelfde Iakovenko van dichtbij in een gapende doelmond te duwen.

Halverwege de eerste helft stak Lokeren de neus aan het venster met een omhaal van Malki die door De Winter onschadelijk werd gemaakt. Kort hierop kwamen de bezoekers wel heel dicht bij de openingstreffer, toen opnieuw Malki een zwieper van Mbayo op de lat kopte. De wedstrijd bleef snel op en neer gaan.

Zo moest Lazic zich reppen bij een kogel van Delen en knalde Van Kerckhoven een voorzet van Annab van dichtbij op de Lokerse portier. In de slotfase van de eerste helft hield Lazic de bezoekers nogmaals overeind door een vrije trap van Iakovenko uit zijn kooi te boksen.

Na de rust probeerde Westerlo druk op de ketel te zetten, maar dat leverde in het vierde kwartier alleen een loeier van Iakovenko op die de lat scheerde. Even na het uur was het wel raak. Een afgeblokt schot van Iakovenko belandde aan de tweede paal bij Delen die de bal van dichtbij binnen schoof.

Kort hierop vergat Dekelver Lokeren de doodsteek te geven toen hij erin slaagde een voorzet van Ceesay niet in een leeg doel te trappen. Lokeren prikte nog wel terug met schot van Jankczyk dat voorlangs zoefde en Malki die over besloot, maar leed alweer een pijnlijke nederlaag.

BO

Scheidsrechter: Toussaint. Toeschouwers: 4.500 WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Mravac, Van Kerckhoven, Quina, Iakovenko, Annab, Modubi, Delen, Dekelver, Ceesay. LOKEREN: Lazic, Dupré, Doll, Strul, Ziv, Malki, Overmeire, Mbayo, Muharemovic, Tshimanga, Golan. Doelpunten: 64’ Delen 1-0. Vervangingen: 46’ Muharemovic door Janckzyk en Tshimanga door Smajic, 76’ Golan door Sokota, 90’ Dekelver door Adams. Gele kaarten: Janckzyk (schwalbe), Dupré (fout).

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws