Belgen laat Dakar links liggen

Het Belgische deelnemersveld van de Dakar 2010 heeft zich zaterdag op het strand van Knokke aan het publiek voorgesteld. Voor het tweede jaar op rij zal de wedstrijd doorgaan in Zuid-Amerika.

kscherpenberg

Het startschot wordt gegeven op Nieuwjaarsdag en dat in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Opmerkelijk is dat er heel wat minder landgenoten deelnemen.

Henrard

Voorlopig is er sprake van vier Belgische motards. In 2009 waren er dat nog acht. Tien landgenoten zullen in een wagen de Dakar afwerken, vorig jaar waren er dat 28. Slechts zeven Belgen doen mee met een vrachtwagen, tegenover 22 in 2009.

De belangstelling van de Belgen is wellicht afgenomen doordat de verplaatsing naar Zuid-Amerika verder en duurder is. Bovendien is het parcours er minder uitdagend dan in Afrika.

Bij de auto's is Stéphane Henrard (Volkwagen) de topfavoriet. Hij start voor de twaalfde keer aan de Dakar. "De beslissing om deel te nemen viel slechts een dag geleden. Maar mijn Buggy staat al enkele weken klaar. Ik durf stellen dat ik nooit in betere omstandigheden aan de start stond."

Meer sportnieuws