"Beschoten worden behoort niet tot ons takenpakket"

De personeelsleden van de politiezone Demerdal-dsz zijn kwaad over het schietincident dat vrijdagavond plaatsvond in Halen. Daarbij werd een 41-jarige collega door onbekenden onder vuur genomen en raakte de man zwaargewond. Korpschef Roland Pacolet liet zijn ongenoegen blijken.

kscherpenberg

"De 41-jarige beschoten agent verblijft nog altijd op de afdeling Intensieve Zorgen van het Gasthuisberg in Leuven. Hij werd beschoten in het bovenlichaam en liep onder meer een geperforeerde long op. Het levensgevaar is geweken, maar het is afwachten hoe zijn gezondheidstoestand evolueert", aldus zonechef Pacolet.

"De collega van de beschoten agent bleef ongedeerd. Het schietincident heeft een diepe indruk nagelaten op ons personeel. Onze mensen zijn enorm kwaad en verbolgen dat mensen schieten op politiemensen die gewoon hun werk doen. Dit behoort niet tot de risico's van ons vak."

Berecht

"We komen tussen bij conflicten, vechtpartijen, diefstallen en ongevallen en beschoten worden door oorlogswapens hoort daar zeker niet bij. Zulke individuen zijn een gevaar voor de maatschappij. Die zware criminelen moeten berecht en opgesloten worden. We moeten en zullen de daders vinden", besluit de man.

MEER OVER Halen