Jelle Van Damme wil weer Rode Duivel worden

Jelle Van Damme werd door bondscoach Dick Advocaat niet geselecteerd voor de oefenduels tegen Qatar en Hongarije. De Anderlecht-verdediger geeft toe dat hij ontgoocheld was.

kscherpenberg

Tegen Estland en Turkije was Van Damme er niet bij omdat partner Elke Clijsters op elk moment kon bevallen. In de laatste oefenduels was Van Damme wel beschikbaar, maar hij mocht niet opdraven.

Nieuwe wind

"Ik was er heel graag bij geweest", reageert hij in Het Laatste Nieuws. "Ik moet toegeven dat ik er iets meer mee bezig ben dan vroeger. Het interesseert me meer. Er waait een nieuwe wind door de nationale ploeg. Dick Advocaat brengt wat de ploeg nodig had. Je ziet de verandering al op het veld, ook al waren het vriendschappelijke matchen."

"Daarom was ik ook ontgoocheld dat ik er niet bij was. Maar ik zal er ook alles aan doen om er weer bij te zijn. En ik denk dat mijn kans wel zal komen. Dat Advocaat me niet opriep, heb ik ook aan mezelf te danken."

Van Damme heeft het over de twee schorsingen die hij uitzat. "Ik ga stoppen met tegen de scheidsrechter te lullen, want dat brengt toch niks op. Het is wat laat dat ik het besef, maar toch."

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws