Twee verdachten aanslagen Mumbai aangehouden

De Italiaanse politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de aanslagen in Mumbai van vorig jaar. Het gaat om twee mannen, vader en zoon, die de Pakistaanse nationaliteit hebben. Bij de bloedige aanslagen kwamen meer dan 170 mensen om het leven.

jlenaerts

De twee mannen, de 60-jarige Mohammad Yaqub Janjua en de 31-jarige Aamer Yaqub Janjua, werden zaterdagmorgen opgepakt in Brescia, een stad in het noorden van Italië. Het duo zou de aanslagen van Mumbai deels gefinancieerd hebben vanuit Italië. De dag voor de aanslagen zouden ze een internettelefoon hebben geactiveerd, die door de terroristen werd gebruikt. De twee konden opgespoord worden dankzij tips van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI en de Indiase autoriteiten.

Terreur

Eind november 2008 kwamen minstens 166 mensen om het leven bij een reeks aanslagen op hotels en publieke plaatsen in Mumbai. Tien mannen zaaiden 60 uur lang terreur met automatische vuurwapens. Eén van hen werd levend aangehouden, de rest werd gedood door Indiase troepen. De aanslag is waarschijnlijk het werk van de Pakistaanse terreurgroep Lashkar-e-Taiba.

Nu in het nieuws