Cantona: "Ik had Henry op zijn gezicht geslagen"

De WK-barragewedstrijd Frankrijk - Ierland blijft voor beroering zorgen. Gewezen Frans international Eric Cantona is niet te spreken over de manier waarop Frankrijk geplaatst werd na het hands-incident van Tierry Henry: "Als ik een Ier was geweest woensdag, dan had ik hem op zijn gezicht geslagen."

jlenaerts

"Wat mij het meeste schokte, was niet zozeer het handspel zelf, maar het feit dat Henry na de match voor de tv-camera's naast een Ierse speler ging zitten om hem te troosten", zei de gewezen Manchester United-ster. "Zoiets doe je toch niet als je die gasten net genaaid hebt. Als ik een Ier was, het had geen drie seconden geduurd of ik had hem geslagen." Cantona verwees daarmee naar het beeld na de match, waarop Henry naast de Ierse verdediger Richard Dunne te zien is.

Reflex

Barcelona-aanvaller Thierry Henry zit ook verveeld met de hele situatie: "De fairste oplossing zou zijn om de match te herspelen. Ik voel me beschaamd over de manier waarop we gewonnen hebben en het spijt me enorm dat de Ieren niet naar Zuid-Afrika gaan, want dat hadden ze zeker verdiend. Toch ben ik geen bedrieger. Als je de actie op volle snelheid bekijkt, dan zie je dat ik in een reflex met de hand naar die bal ga."

Vrijdag besloot de FIFA dat de wedstrijd niet herspeeld zal worden om chaos te vermijden. De Ierse voetbalfederatie heeft de strijd om een replay gestaakt.

MEER OVER Frankrijk

Meer sportnieuws