Christian Pfannberger levenslang geschorst

Wielrenner Christian Pfannberger is door het Oostenrijkse Antidopingagentschap (NADA) levenslang geschorst. De 30-jarige Oostenrijker, die van 2004 tot 2006 geschorst was wegens testosterongebruik, testte in maart opnieuw positief. De wielrenner heeft dopinggebruik altijd ontkend.

jlenaerts

Pfannberger werd op 19 maart tijdens een controle buiten competitie betrapt op het gebruik van epo. Ook de B-staal bleek positief. Het nieuws lekte uit net voor de start van de Ronde van Italië, waardoor hij niet mocht starten van zijn team Katjoesja. Hij werd onmiddellijk uit de Giroselectie gehaald en werd voorlopig geschorst.

De Oostenrijker werd prof in 2002. Drie jaar eerder was hij wereldkampioen op de weg geworden bij de militairen. In 2007 en 2008 werd hij nationaal kampioen. Hij reed een goed seizoen in de lente van 2008 waarin hij zesde werd in de Amstel Gold Race, een negende plaats in de Waalse Pijl won en als vijfde eindigde in Luik-Bastenaken-Luik. Later op dat jaar werd hij achtste op het WK in Varese.

Meer sportnieuws