Kim Clijsters zet alles op alles voor Australian Open

Als voorbereiding voor het nieuwe seizoen heeft Kim Clijsters al enkele zware trainingsessies achter de rug. "Je lichaam tot het uiterste dwingen", noemt de Limburgse dat. Over enkele weken start Clijsters op de Diamond Games in Antwerpen, daarna concentreert ze zich op de Australian Open.

jlenaerts

Na het seizoen maakte de tennisster tijd voor haar familie. "Ik heb het heel druk gehad met mijn zus, mijn petekind, mijn grootouders, Brian en Jada. Afgelopen weekend ben ik met Brian en Jada naar Euro Disney in Parijs geweest. Jada was zo opgewonden om Mickey en Minnie Mouse van dichtbij te zien", schreef Clijsters op haar blog.

"Dit weekend begin ik samen met Brian aan onze kerstinkopen, we gaan ook naar de benefietavond van Marc Herremans. Maandag ga ik dan naar een van de beste zangeressen en live-performers, Anouk, in het Antwerpse sportpaleis", aldus de tennisster.

Uiterste

"Maar er moet ook weer serieuze trainingsarbeid verricht worden met het oog op Australië. Je kunt je niet voorbereiden op de intense hitte, maar je lichaam tot het uiterste dwingen is het beste wat je kunt doen. De intensiteit van de trainingen is stevig opgevoerd, vrijdag kon ik nauwelijks mijn linkerarm omhoog houden om te serveren. Maar zoals ze zeggen: 'No pain, no gain'."

"Het is al zeer lang geleden dat ik in mijn beste fysieke vorm aan het Australische seizoen begon, dit jaar moet dat nog eens het geval zijn. Verder kijk ik enorm uit naar de Diamon Games in december. Hopelijk zie ik jullie daar massaal om te supporteren voor mij en Venus Williams. Ik beloof dat het een toffe avond zal worden", liet Clijsters haar fans weten.

MEER OVER Kim Clijsters

Meer sportnieuws