Aan Varkensmarkt komen er 24 nieuwe appartementen

Op het braakliggend terrein aan de Varkensmarkt, waar zich vroeger het Land van Ooit bevond komen er 24 appartementen, twee handelspanden en 31 parkeerplaatsen. Het goedkoopste appartement heb je voor 130.000 euro, het duurste kost 281.000 euro.

jboey_fr

De appartementen liggen verspreid over de vier verdiepingen die het gebouw telt. "We houden op de gelijkvloerse verdieping ook ruimte vrij voor twee handelspanden. Die ruimtes zijn ruim 800 en 250 vierkante meter groot. Afhankelijk van de toekomstige klant kan de oppervlakte worden aangepast. Voor een van beide panden zijn de onderhandelingen al ver gevorderd", verduidelijkt Leo De Saeger van het gelijknamige makelaarskantoor in Boom. Hij is hiermee aan de verkoop van zijn twaalfde residentie in Boom toe.

Voorts komen er ondergronds 31 parkeerplaatsen, waarvan de in-en uitrit aansluiten op de achtergelegen parking De Varkensmarkt. Het project is amper officieel aangekondigd en er zijn al enkele appartementen verkocht. "We moeten zo'n 30 procent in verkoop hebben en dan starten we met de bouw. Het zal geen enkel probleem zijn om de startdatum van de bouw in maart en april 2010 te halen. We rekenen op zowat achttien maanden werk, dus eind 2011 is deze residentie klaar", zegt Rudy Stevens van vastgoed Condominium uit Antwerpen.www.residentie-varkensmarkt.be

Masterplan

In het masterplan voor het handelscentrum dat de gemeente liet opmaken, worden twee zogenaamde 'poorten' als toegang van het handelscentrum beschouwd. Het gaat om de Markt en de Varkensmarkt. De gemeente heeft net de riolerings- en wegwerkzaamheden van enkele straten rond de Varkensmarkt aangekondigd. De Varkensmarkt zelf wordt een groen plein met een smalle doorgang voor het verkeer. Vrachtvervoer mag er in de toekomst niet meer door. Deze werkzaamheden eindigen ook eind 2011.

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio