Jovanovic kan 2,5 miljoen euro netto verdienen bij Olympiakos

Standard-spits Milan Jovanovic trekt in januari mogelijk naar het Griekse Olympiakos. De Griekse topclub legt een monstercontract van 2,5 miljoen euro netto per jaar voor de Serviër op tafel. Standard en Jovanovic overwegen het aanbod.

jlenaerts

Olympiakos Piraeus, tegenstander van de Rouches in de Champions League, wil kost wat kost de topschutter van de Belgische competitie strikken. Coach Zico wil Jovanovic al in januari in zijn ploeg en heeft voorzitter Socratis Kokkalis bevolen om de grote middelen in te zetten. Zo zou de Serviër jaarlijks 2,5 miljoen euro netto verdienen in Griekenland, maar liefst één miljoen euro meer dan dat Valencia voor hem overhad. Het contract zou voor drie of vier jaar gelden.

Voordelig

Omdat Olympiakos Jovanovic al in januari wil inlijven, moet het onderhandelen met Standard. De spits ligt daar namelijk nog tot juni onder contract. Standard wil Jovanovic niet verkopen zolang de ploeg op Europees vlak actief is. Als het fout loopt in de Champions League is het voor Standard voordeliger om de Serviër te verkopen. Het krijgt dan een transfersom en kan al op zoek gaan naar een opvolger. In juni verlaat Jovanovic Luik sowieso.

Jovanovic ziet het voorstel wel zitten, ondanks zijn uitspraak in het begin van het seizoen toen hij zei dat hij "zeker het seizoen uitdoet" bij de Rouches. Maar de spits wil het financieel voorstel niet zomaar negeren. "Het is niet honderd procent meer zeker dat ik het seizoen uitdoe bij Standard. Maar wel 99 procent. Olympiakos is een optie. De nummer één in Griekenland interesseert mij. De nummer zes in Engeland niet", zei de spits in Het Nieuwsblad en verwees daarmee naar het Engelse Everton.

Die ploeg informeerde vorige maand nog naar zijn voorwaarden, maar Jovanovic zag die transfer niet zitten: "Als ik naar Engeland wil, is het om bij een ploeg uit de top-vier te gaan spelen. Hetzelfde met Duitsland, Spanje en Italië."

Champions League

Jovanovic' manager Cvijan Milosevic bevestigde de interesse van Olympiakos, maar liet weten dat er nog geen concreet bod is geweest.

Olympiakos-coach Zico wil Jovanovic omdat hij op links een tegenhanger wil voor de Argentijnse rechtervleugel Luciano Gallettti. Het seizoen in Griekenland zorgt voor heel wat spanning omdat de kampioen zich - in tegenstelling tot vorig jaar - rechtstreeks plaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Meer voetbalnieuws