1 / 2

Johri en Sekkaki volgend jaar voor rechter

Ashraf Sekkaki (25) en Mohamed Johri (23) verschijnen volgend jaar in Marokko voor de rechter. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Tanger bevestigd.

jlenaerts

Sekkaki, Johri en Abdelhaq Melloul Khayari (42) ontsnapten op 23 juli uit de gevangenis van Brugge. Ze werden opgepikt met een helikopter, pleegden een carjacking en overvielen verschillende bankkantoren. Intussen zitten alle verdachten weer in de cel. Sekkaki en Johri, wiens vriendinnetje Lesley Deckers (24) uit Hoboken de helikoptervlucht regelde, vluchtten naar Marokko waar ze werden opgepakt.

Belgische speurders hebben de twee boeven daar ondervraagd en ons land laat het Belgische dossier vertalen en per diplomatieke zending overmaken aan het Marokkaanse gerecht.

De twee gangsters zullen volgend jaar voor de rechter verschijnen in Marokko. Ze moeten er zich verantwoorden voor ontsnapping met gijzeling, carjacking en de gewapende overvallen. Ze riskeren twintig jaar cel, een straf die ze tot de laatste dag zullen moeten uitzitten.

Sekkaki zit nu in de gevangenis van Oujda, in het noordoosten van Marokko. Na zijn veroordeling verhuist hij mogelijk naar Tanger. De eerste weken heeft hij het moeilijk gehad. Hij was gewond door het ongeval vlak voor zijn arrestatie en kreeg in de gevangenis niet de verzorging die hij nodig had. Met Mohamed Johri gaat het intussen minder goed. Volgens zijn familie in Hoboken heeft hij het niet gemakkelijk. Kort na de ontsnapping dumpte hij Lesley Deckers.

TG

Nu in het nieuws