Oud-assistent Tommy Craig nieuwe trainer van Charleroi

Sporting Charleroi heeft een akkoord gesloten met Tommy Craig om de Zebra’s als hoofdcoach te leiden voor de volgende anderhalf jaar. Craigs voordeel is dat hij de club en de kern kent, gezien hij vorig seizoen tijdens de terugronde als assistent fungeerde van hoofdcoach Collins. Vanavond leidt de Schotse ex-international de ploeg al op Moeskroen.

kscherpenberg

Tommy Craig, ex-speler van Aberdeen, Sheffield Wednesday, Newcastle, Aston Villa, Swansea City, Carlisle United en Hibernian, maakte vorig seizoen indruk door zijn voetbalkennis, zijn voetbalervaring en zijn professionalisme en liet zich ook door zijn Schots flegma en zijn vriendelijkheid opmerken in en rond het Stade du Pays de Charleroi.

“Ik ben heel gelukkig dat me de post van hoofdcoach van Sporting Charleroi is aangeboden”, aldus Craig zelf. “Ik bedank de clubdirectie voor het vertrouwen en ik hoop dat de resultaten de volgende weken zullen verbeteren. Ik heb het voordeel om de groep te kennen en ik ben ervan overtuigd dat, mits we er hard voor werken, we naar de middenmoot kunnen opschuiven."

"En ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk een bevrijdende zege te behalen”, waarschuwt de ex-coach van onder andere Celtic."

Craig volgt bij Charleroi de opgestapte Stéphane Demol op.

Luc ERALY

MEER OVER Charleroi

Meer voetbalnieuws