Honderden Britten geëvacueerd na overstromingen

Groot-Brittannië wordt geteisterd door hevige overstromingen. Die werden veroorzaakt door aanhoudende regenval. Honderden mensen moesten al uit hun woonst geëvacueerd worden.

kscherpenberg

In de zwaarst getroffen gebieden zijn hoofdwegen onberijdbaar. Ook heel wat scholen houden de deuren gesloten. Ongeveer 1.000 huizen staan onder water.

Kent u iemand in de getroffen regio? Laat het ons dan weten en vermeld ook uw contactgegevens!

In Workington, in het Noorden van Engeland, is een politieagent om het leven gekomen. De man was het verkeer aan het regelen op de Northside-brug toen die instortte. Zijn lichaam werd enkele uren later gevonden. Tien andere mensen zijn nog steeds vermist.

Ook Schotland en Wales worden getroffen door de wateroverlast. In Wales staan enkele wegen onder water en rijden er op bepaalde lijnen geen treinen meer.

Ernstig

De Britse premier Gordon Brown heeft de reddingswerkers al gecontacteerd: "Onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door het noodweer en ik dank de reddingteams voor hun onaflatende inzet om mensen te helpen."

Minister van Milieu Hilary Benn is ondertussen ter plaatse en noemde de situatie "zeer ernstig". Volgens hem heeft het land de "natste dag ooit gemeten" meegemaakt.

In de komende dagen wordt er nog meer regenval voorspeld. De honderden geëvacueerden verblijven in een noodonderkomen.

Nu in het nieuws