Philippe Gilbert ontvangt Trofee voor Sportverdienste

Philippe Gilbert ontvangt Trofee voor Sportverdienste

Philippe Gilbert ontvangt Trofee voor Sportverdienste

Print
Wielrenner Philippe Gilbert (Silence-Lotto) heeft vanmiddag de Nationale Trofee voor Sportverdienste 2009 in ontvangst mogen nemen. De prijs die hij kreeg in het stadhuis van Brussel was een beloning voor het schitterende seizoen dat de 27-jarige Waal reed.

Gilbert reed een erg aardig palmares bijeen en was vooral op het einde van het wielerseizoen outstanding. Zo won hij de klassiekers Ronde van Lombardije en Parijs-Tours en kaapte hij een rit weg in de Giro. Er waren ook ereplaatsen voor hem weggelegd in de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en op het wereldkampioenschap in Mendrisio.

Geen laureaat in 2008

De Trofee voor Sportverdienste kan door een sporter maar één keer in zijn of haar carrière gewonnen worden. In 2008 werd de prijs niet uitgereikt omdat de jury oordeelde dat de kwaliteit van de prijs behouden moest blijven en dat er geen sporter bovenuit stak die de prijs nog niet eerder had ontvangen.

De laatste Trofee voor Sportverdienste dateert dus uit 2007 en was toen weggelegd voor het vrouwelijke aflossingsteam op de 4x100 meter (Kim Gevaert, Hanna Mariën, Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo).

De prijs wordt al sinds 1928 uitgereikt door een jury van ex-sportkampioenen, die wordt voorgezeten door de burgemeester van Brussel.

Meer sportnieuws