Foute omleiding laat verkeer rondjes rijden

Een aannemer werkt aan de gascabine nabij de watermolen in Meersel-Dreef (Hoogstraten). Daarom is er een omleiding. Maar wie die volgt, rijdt gewoon in rondjes.

jvandermosten

Jef van Boxel, lid van de dorpsraad, ontdekte de fouten in de omleiding en bracht politie en stadsbestuur op de hoogte. Nadien sprong de hele dorpsraad mee op de kar.

“Het is ongelooflijk om vast te moeten stellen dat de wegomlegging niet werkt”, zegt van Boxel. “Automobilisten die vanuit Meer naar Meerle willen rijden, komen gewoon vast te zitten. Op het kruispunt van de Oude Tramweg en de Dreef staat een wegwijzer die de verkeerde richting aangeeft. Als de automobilisten de omlegging volgen, zijn ze gedoemd om rondjes te rijden.”

Jef van Boxel trok inmiddels luid aan de alarmbel, maar vond nog geen gehoor. “Het is allemaal heel onduidelijk. Aanvankelijk ontbrak zelfs signalisatie. Dat was een probleem voor de mensen die niet bekend zijn in de streek. Sommigen kwamen zelfs in het Nederlandse Galder terecht. Het plaatsen van borden op voorhand kan al veel problemen oplossen.”

Plannetje

Het is niet dat Jef van Boxel de problemen niet signaleerde. Verscheidene mails gingen over en weer tussen van Boxel, het stadsbestuur en de politie. Het schepencollege wil meewerken aan een oplossing, maar het is de politie die mee instaat voor de aanduiding van de omleidingen.

Marc Snels, zonechef van de lokale politie Noorderkempen, heeft weet van het probleem. Hij verwittigde ook de aannemer die de werkzaamheden uitvoert en vroeg hem de nodige aanpassingen te doen.

“We hebben de aannemer zelfs een plannetje gestuurd met daarop de borden die moesten aangepast worden. Maar blijkbaar is daarna opnieuw een fout gebeurd. We hebben de firma daarom vandaag (dinsdag, red.) opnieuw gecontacteerd en hen aangemaand de zaak zo snel mogelijk in orde te brengen. De verantwoordelijke van de firma heeft ons beloofd dat dit zo snel mogelijk zou gebeuren. We zullen die zaak morgen zeker opvolgen.”

André OOMEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners