Twee atletiekclubs fuseren

Twee atletiekclubs fuseren

Twee atletiekclubs fuseren

Zwijndrecht - De twee Zwijndrechtse atletiekverenigingen, Atletica ’84 en AV ’t Swin, zijn gefuseerd tot ‘Zwijndrecht Atletiek Team’ (ZWAT). De nieuwe club telt momenteel al vijfhonderd leden.

Het samengaan van beide clubs leek jarenlang ondenkbaar. Maar toen de huidige voorzitter van ZWAT, Flor Achtergael, in 2006 voorzitter werd van Atletica ’84 werd de jarenlange vete bijgelegd.

“Na een geanimeerd gesprek met de voorzitter van ‘t Swin besloten we de vete te stoppen”, herinnert Flor Achtergael zich. “We wisten wel dat ook onze leden hier voorstander van waren. Vorig jaar organiseerden we voor het eerst samen de start to run-trainingen en later ook een grote atletiekwedstrijd. Daarenboven beslisten we de jeugd van beide clubs samen te laten trainen waardoor een fusie eigenlijk niet langer kon uitblijven.”

De nieuwe club werd vrijdag samen met de sponsors officieel voorgesteld in OC ’t Waaigat in Burcht. Burgemeester Willy Minnebo verklaarde alvast verheugd te zijn met deze fusie en beloofde inspanningen te zullen leveren om ZWAT zo goed mogelijk te steunen.

De kersverse club richt zijn pijlen niet alleen op recreatieve lopers maar hoopt met gespecialiseerde trainingen en specifieke begeleiding van atleten nog veel hoge toppen te scoren binnen de atletiek.

DM

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio