Antwerpen plant 1.700 nieuwe bomen

Voor elke boom die de stad Antwerpen op het openbaar domein velt, plant zij een nieuwe. De 'bomenteller' geeft een overzicht van alle gevelde en heraangeplante bomen. Dit najaar plant de stad 1.700 bomen op haar grondgebied.

wverhaert

De stad Antwerpen werkt voortdurend aan een beter straatbeeld. Het vellen van bomen hoort daar soms ook bij. Voor elke boom die de stad op het openbaar domein velt, plant ze een nieuwe boom - waar mogelijk op dezelfde locatie, anders in de onmiddellijk omgeving. Om dit zo goed mogelijk op te volgen, startte de stad op 1 januari 2009 met een 'bomenteller'. De teller houdt bij hoeveel bomen werden geveld en aangeplant.

Vanaf 23 november zal de stad in het komende plantseizoen 1.700 bomen vanuit de stedelijke bomenbank planten, verspreid over alle districten. De nieuw aangeplante bomen worden opgenomen in de bomenteller.

De bomenteller helpt de stad om een gezond evenwicht te bewaren tussen het vellen en heraanplanten van bomen op het openbaar domein. Naast kwantiteit, is echter ook de kwaliteit belangrijk. Gekeken wordt naar welke soorten goed gedijen in de stad. Bij een heraanplant wordt daarom niet elke boom automatisch door een exemplaar van dezelfde soort vervangen. Door een betere inventarisatie wil het bestuur ook gaan naar een meer gerichte opkweek en dus naar de aanplant van hogere plantmaten.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio