Tibetdemonstranten betogen voor Antwerpse Stadschouwburg

Print
Antwerpen - Zo'n honderd Tibetdemonstranten hebben zaterdagavond een stille betoging gehouden voor de Antwerpse Stadschouwburg op het Theaterplein.

In het kader van het kunstenfestival Europalia-China vond in de schouwburg het dansspektakel "The Poem of Kung Fu - Nine Scrolls" plaats. Met hun actie wilden de demonstranten de bezoekers van de voorstelling duidelijk maken dat de Chinezen ook een minder fraaie kant hebben.

"Helaas is er heel wat minder aandacht voor de uitbuiting en onderdrukking van minderheden. Daarom ontvouwen we hier een spandoek dat zegt dat echte cultuur begint bij respect voor mensenrechten", aldus Inge Hermans van de Vrienden van Tibet.

"Onze groep groeit stelselmatig. Vorige maand vatten we met een veertigtal manifestanten post voor het Zuiderspershuis, vandaag staan we hier met dubbel zoveel. Ook van de bezoekers krijgen we veel positieve reacties. Velen staan open voor onze boodschap en beseffen dat het echte leven in China niet zo mooi is dan ze willen laten uitschijnen."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio