PS wil asielzoekers opvangen in openbare gebouwen

De PS wil zo snel mogelijk openbare gebouwen tijdelijk ter beschikking stellen voor de opvang van asielzoekers. Dat maakten de Franstalige socialisten zaterdag bekend.

jlenaerts

De partij wil het leger, de civiele bescherming, de Regie der Gebouwen en andere overheidsdiensten mobiliseren om noodoplossingen te zoeken om honderden vluchtelingen, die een asielaanvraag hebben ingediend, "waardig en gepast" op te vangen.

Spoed

Volgens de PS kunnen openbare gebouwen snel worden vrijgemaakt. Op initiatief van staatssecretaris Philippe Courard (PS) (foto) en in overleg met Fedasil en andere betrokken diensten zijn al verschillende gebouwen geïdentificeerd. "De opvang in die gebouwen moet met spoed gedeblokkeerd worden", schreef de partij in een mededeling.

Courard wil dankzij de gebouwen tegen eind dit jaar 454 nieuwe opvangplaatsen creëren. Tegen december volgend jaar zouden er 2.134 plaatsen moeten zijn. "Maar de opening van nieuwe plaatsen vraagt tijd. In afwachting mogen we niet blind blijven voor de kritieke situatie van honderden asielzoekers", aldus de PS.

Vastgoed

Jobs in de regio