"Erwin Mortier weet niks van het letterenbeleid"

De Vlaamse middelen voor letterenbeleid zijn tussen 1999 en 2009 met "1.150 procent" gestegen. Dat zegt voormalig Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux (sp.a) nadat auteur Erwin Mortier kritiek uitte.

jlenaerts

Mortier haalde de week dat hij de AKO-literatuurprijs had gewonnen in het Canvas-programma 'Phara' uit naar ex-minister van Cultuur Bert Anciaux. De auteur zei namelijk dat er sinds het aantreden van Anciaux "geen eurocent extra" naar het letterenbeleid is gegaan.

Kwakkel

Anciaux weerlegt nu deze kritiek. "Erwin Mortier is een knap auteur. Van cijfers kent hij echter niets. Deze kwakkel wil ik niet blauw blauw laten", schreef de politicus op zijn blog. "Toen ik in 1999 minister van Cultuur werd, spendeerde de Vlaamse Gemeenschap in totaal 922.000 euro aan het Letterenbeleid. Nu, 10 jaar later, eindigde ik mijn loopbaan als cultuurminister met een jaarlijks budget voor de Letteren van 11.523.00 euro", aldus Anciaux.

De middelen stegen volgens de voormalige minister met "1.150 procent". "Dit is een pak meer dan de kruimels die volgens Mortier gegeven worden. Met deze stijging staat het Letterenbeleid aan de kop van de stijgers binnen alle beleidsdomeinen van de Vlaamse Overheid. De waarheid heeft haar rechten", besluit de sp.a'er.

Vastgoed

Jobs in de regio