Nederland geïnteresseerd in Kabouter Wesley

Jonas Geirnaert, de tekenaar/bedenker/schrijver/stem van de populaire Kabouter Wesley, was woensdagavond te gast in de Nederlandse talkshow 'De wereld draait door'. Presentator Matthijs van Nieuwkerk bleek erg geïnteresseerd in de grofgebekte kabouter.

ikerremans

Kabouter Wesley is bij ons al een hele tijd een hit. Het begon allemaal als strip in Humo, maar ondertussen is de agressieve kabouter ook te zien in 'Man bijt hond', op Twitter, Facebook en YouTube. Via internet waait Wesley nu ook over naar onze noorderburen.

Geen logica

Jonas Geirnaert gaf in 'De wereld draait door' tekst en uitleg bij het scheldende figuurtje dat steeds in compleet geschifte situaties terecht komt. "Het werkt het beste als je aan prentje één begint zonder te weten wat prentje twee gaat worden. Als er een logisch verhaal dreigt aan te komen, dan moet je stoppen."

Vervolgens mocht Geirnaert zich even 'inschreeuwen' om daarna in de huid van Kabouter Wesley te kruipen. "Ik moet even heel hard brullen, want enkel met een kapotte stem kan ik ongeveer het geluid maken van Kabouter Wesley."

Matthijs van Nieuwkerk was erg onder de indruk. "Het is echt iets voor 'De wereld draait door'. Zou je dat erbij kunnen hebben?", stelde de presentator voor. "Hoeveel geld hebben jullie?", repliceerde een jolige Geirnaert.

MEER OVER Jonas Geirnaert