1 / 4

Dennis Rodman kleurt Antwerps Stadhuis

Zoals dat vedetten past, werd de afstand tussen de Hilton op de Groenplaats en het Antwerpse Stadhuis -twee straten, drie ademtochten, vier bochten - met een meterslange limousine afgelegd. En zoals het de grootste naam onder dat contingent past, kwam Dennis Rodman tien minuten te laat binnengewandeld.

ikerremans

Hoe indrukwekkend 's mans palmares ook is (vijf keer NBA-kampioen, twee keer Defensive Player of the Year, zeven keer beste rebounder), Dennis Rodman zal vooral de geschiedenis ingaan als de meest excentrieke sportman aller tijden.

Madonna

Een greep: hij kleurde zijn haar in de meest waanzinnige tinten, stak piercings in zowat alle lichaamsdelen, en liet tientallen tatoeages aanbrengen. Hij zette de NBA overhoop door in conflict te komen met coaches, eigenaars, teammaats, toeschouwers en tegenstanders. Hij diende een scheidsrechter een kopstoot toe en trapte een cameraman in het kruis. Rodman ging een felbelichte relatie aan met popster Madonna en was acht dagen getrouwd met actrice/fotomodel Carmen Electra.

Vrijdagavond is Rodman te gast in het Antwerpse Sportpaleis. Zijn team, samengesteld uit voormalige vedetten uit het profbasketbal en toptalent uit het streetbasketbal, zal een Belgische selectie bekampen. "Of ik een goede conditie heb? Laten we zeggen dat ik sterke genen heb. En voor de rest: ik eet goed en feest hard. Dat volstaat."

Naar de ruimte

Weinig levens zijn gevulder dan dat van Rodman. Na zijn loopbaan in de NBA werd hij acteur, worstelaar, talkshowhost, model en een vaste waarde in het Amerikaanse nachtleven. Wat staat nog op zijn verlanglijstje?

"Ach, ik heb zowat alles gedaan wat ik wilde. Ik heb fortuinen verloren in casino's, en nog meer aan vrouwen. Ik heb aan skydiven gedaan. Ik heb met krokodillen gevochten. I've done it all. Als ik nog een ding mag wensen, dan is het een uitstap maken naar de ruimte. Vijf jaar geleden stond ik op een lijst met kandidaten van de NASA. Misschien komt het er nog wel van."

Meer informatie en tickets: www.basketlegends.com en www.teleticketservice.be

Meer over Dennis Rodman, donderdag in Gazet van Antwerpen. Daarin presenteren wij u een exclusief interview met de man.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio