Het weer voor donderdag 12 november

Donderdagochtend is het fris met minima rond 2 tot 3°C. Rond een uur of 6 bereikt een regenzone het westen van de provincie. Deze zal ons in de loop van de voormiddag verlaten via het oosten. Daarna blijft het droog met een afwisseling van zon en wolken.

rweytjens_fr

De temperatuur loopt al op naar een graad of 11. Er komt een matige zuid tot zuidwestenwind te staan. In het tweede deel van de nacht naar vrijdag volgt er een zwakke regenzone en tegelijk zal ook de wind verder aanspannen.

Vrijdag trekken er van tijd tot tijd regenzones over Limburg. Tussendoor kan het ook enkele uren droog blijven. De minima zijn zeer hoog en komen niet eens onder de 10°C uit en 's middags wordt het zo'n 14°C warm. De wind zal ook aanspannen en verzwakken bij het komen en gaan van de regenzones.

Ook zaterdag wordt een wisselvallige dag. Het zal dus niet de hele dag gaan regenen maar de timing van de neerslag is nauwelijks te voorspellen. Het blijft wel zeer zacht met minima die niet eens onder de 10°C duiken en de maxima bereiken opnieuw zo'n 13 tot 14°C. De wind zal ook een tijd vrij krachtig gaan waaien uit het zuidwesten.

Zondag gaan we gewoon verder op dat elan met droge periodes maar ook kans op regen of buien. Het waait dan ook nog steeds matig tot vrij krachtig. De minima liggen rond 9°C en 's middags wordt het zo'n 12°C.

Ook in de eerste dagen van volgende week trekken er regelmatig nieuwe regenzones over Limburg. Het blijft wel zeer zacht met maxima rond 12 a 13°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN