1 / 2

Sven Nys wint strijd op het scherpst van de snee

Sven Nys heeft na een spannende spurt de Jaarmarktcross in Niel op zijn naam geschreven. Nys klopte Niels Albert op de meet.

ssimons

Nys opende de koers en trok samen met Stybar, Simunek en Albert in de aanval. Simunek viel halverwege weg na pech. Bergop moest Albert een kloofje laten, maar hij kon toch aanklampen. Toen hij even later Nys in de fout dwong, kwam hem dat op boe-geroep van de toeschouwers te staan.

Nys kwam echter terug en nadat Stybar wegviel, kwam het tot een koninklijke spurt tussen Belgisch kampioen Nys en wereldkampioen Albert. Nys bleek uiteindelijk de snelste van de twee.

"Geen kwaad opzet"

Na de aankomst was er heel wat te doen rond het incident tussen Nys en Albert. "Ik geloof niet dat er kwaad opzet in het spel was", sprak Nys.

Albert kreeg het publiek over zich heen, maar zegt dat hij Nys niet bewust de pas wilde afsnijden. "Ik verloor mijn evenwicht", klinkt het. "Ik zou zoiets nooit opzettelijk doen."

Over het gebaar dat hij naar het publiek maakte, zegt Albert dat hij dat niet had moeten doen. Anderzijds zegt hij te betreuren de jongste weken overal uitgefloten te worden. "Ik begrijp nu dat Lars Boom is overgestapt naar de weg. Misschien moet ik dat ook maar doen."

MEER OVER Niels Albert

Meer sportnieuws