1 / 6

Dronken man rijdt in op groep fietsers en doodt twee meisjes

In het Oost-Vlaamse Oosterzele zijn deze ochtend vier fietsers, allen studenten geneeskunde, aangereden door een dronken automobilist. Twee van hen overleefden het ongeval niet. De dader werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.

ssimons

De bestuurder van de wagen, een 22-jarige man uit Gentbrugge, verloor de controle over zijn voertuig, wellicht nadat hij een bocht verkeerd inschatte. De wagen belandde via een gracht en een muurtje in de groep fietsers.

Een 18-jarig meisje uit Sint-Genesius-Rode kwam om bij de klap, een ander slachtoffer, een 17-jarig meisje uit Sint-Niklaas, bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Een 18-jarig meisje uit Mariakerke verkeert nog in kritieke toestand. Het vierde slachtoffer, een jongeman, kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Alcohol

Volgens het parket reed bestuurder te snel. Hij zou 90 km/u gereden hebben op een plaats waar de maximumsnelheid 70 km/u bedraagt. De jongeman had alcohol in zijn bloed, maar was niet stomdronken. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

De fietsers, die op weg waren naar een doopopdracht, valt niets te verwijten, zij droegen fluovestjes en led-verlichting.

De bestuurder werd na de gebeurtenissen gearresteerd en moest voor de onderzoeksrechter in Gent verschijnen. Hij werd lange tijd verhoord en werd vanavond vrijgelaten onder voorwaarden. Zijn rijbewijs werd alvast ingetrokken.

Bekijk ook deze vtm-beelden:

Nu in het nieuws