Het weer voor woensdag 11 november

Voormiddag is het zwaar bewolkt en druilerig boven Limburg. Vanmiddag wordt het stilaan droger en lichter vanaf het westen. Namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met breder wordende opklaringen, al kan er tot halverwege de middag nog een lokale bui vallen.

rweytjens_fr

Het wordt vanmiddag een graad of 8 en de wind waait matig uit zuidwestelijke richting.

Donderdagochtend trekt er een regenzone van west naar oost over de provincie. Deze zal ons in de loop van de voormiddag verlaten. Daarna blijft het droog met een afwisseling van zon en wolken. Er komt een matige zuid tot zuidwestenwind te staan. In het tweede deel van de nacht naar vrijdag volgt er een zwakke regenzone en tegelijk zal ook de wind aanspannen.

Vrijdag valt er in de vroege ochtend nog wat lichte regen boven Limburg maar deze regen zal ons tijdens de ochtendspits verlaten via het oosten. Erachter komt er dan ruimte voor een aantal opklaringen en blijft het een hele poos droog. In de vooravond neemt de bewolking opnieuw toe en kan er ook weer wat regen vallen. De minima zijn zeer hoog en komen niet eens onder de 10°C uit en 's middags wordt het zo'n 14°C warm. De wind waait eerst nog stevig uit zuidelijke richting maar zal in de loop van de dag afzwakken.

Zaterdag begint de dag nog droog maar in de loop van de voormiddag biedt zich een nieuwe regenzone aan vanaf het westen. Het kan dan weer een paar uurtjes gaan regenen. In het tweede deel van de namiddag verschijnen er vervolgens een aantal opklaringen. Deze geschetste timing is echter nog een beetje onder voorbehoud. Het blijft zeer zacht met minima die niet eens onder de 10°C duiken en de maxima bereiken opnieuw zo'n 13 tot 14°C. Dat is 4-5 graden meer dan het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

Zondag wordt het amper een graadje minder warm maar met wat meeval houden we het in Limburg grotendeels droog, al zijn regen en buien nooit ver uit onze buurt. Er waait nog steeds een matige zuidwestenwind.

Begin volgende week spoelen nieuwe regenzones over Limburg. Het blijft echter zeer zacht met van tijd tot tijd een stevige zuidenwind.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN