Opel Astra wint Gouden Stuurwiel

Europese autoliefhebbers reikten deze week in Berlijn de eerste belangrijke trofee uit aan de Opel Astra, die het Goldene Lenkrad (Gouden Stuurwiel) in de compacte klasse won.

ssimons

Het Goldene Lenkrad is de meest prestigieuze prijs die door magazine Auto Bild wordt uitgereikt. Bij de verkiezing van dit jaar waren lezers uit 26 Europese landen betrokken, die een totaal van meer dan 40 miljoen lezers vertegenwoordigden.

De Nieuwe Opel Astra won met een comfortabele voorsprong en haalde topscores in de categorieën motor, energieverbruik, chassis, remsysteem, stuurinrichting en veiligheidsbevorderende rijhulpsystemen. Autocoureurs en technische specialisten zetten de Astra op de eerste plaats.

De coureurs, onder wie DTM-piloten Mattias Ekström en Ralf Schumacher, gaven de Astra zeven punten op acht. Van de technische specialisten kreeg het compacte model vijf op acht.

In de voetsporen van de Insignia

"De Astra treedt als winnende auto in de voetsporen van de Opel Insignia. We zijn bijzonder verheugd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen nog voordat de 10de generatie van compacte auto's van Opel in de showroom staat," klinkt het bij Opel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER