Het weer voor woensdag 11 november

Het weer voor woensdag 11 november

Vakantie

Het weer voor woensdag 11 november

Print

Woensdagvoormiddag zouden we eerst nog last kunnen hebben van een zwakke regenzone die over het zuiden van Nederland en noorden van Belgie blijft slepen. Namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met breder wordende opklaringen, al kan er tot halverwege de middag nog een lokale bui vallen.

De minima schommelen rond een graad of 3 en namiddag wordt het zo'n 8°C. De wind waait matig uit zuidwestelijke richting.

Donderdagochtend trekt er een regenzone van west naar oost over de provincie. Deze zal ons in de loop van de voormiddag verlaten. Daarna blijft het tot de avond overwegend droog maar er kan plaatselijk toch wat motregen uit de dikke wolken vallen. Er waait dan een matige zuid tot zuidwestenwind. In het tweede deel van de nacht naar vrijdag volgt er een actieve regenzone en zal ook de wind aanspannen.

Vrijdag valt er in de vroege ochtend nog regen boven Limburg maar deze regen zal ons tijdens de avondspits verlaten via het oosten. Erachter komt er dan ruimte voor een aantal opklaringen en blijft het afgezien van een lokaal buitje overal droog. Samen met de hoge temperaturen tot 13°C zal dat voor best een aangename weerdag zorgen. De wind waait eerst nog stevig uit zuidelijke richting maar deze zal in de loop van de dag ook afzwakken.

Ook zaterdag heeft een regenzone het vooral op de ochtend en voormiddag gemunt. De exacte timing voor een klein gebied als Limburg is zover vooruit altijd moeilijk in te schatten maar volgens de huidige computerberekeningen zal het in de vroege namiddag droog worden vanaf het westen. Het blijft zeer zacht met minima die niet eens onder de 10°C duiken en de maxima bereiken opnieuw zo'n 13°C. Dat is 4-5 graden meer dan het langjariggemiddelde voor deze tijd van het jaar.

Zondag wordt het amper een graadje minder warm maar met wat meeval houden we het in Limburg grotendeels droog. Er waait nog steeds een matige zuidwestenwind.

Begin volgende week spoelen nieuwe regenzones over Limburg. Het blijft echter zeer zacht met van tijd tot tijd een stevige zuidenwind.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN