Lichaam Younes (4) teruggevonden in Leie

Print

Lichaam Younes (4) teruggevonden in Leie

Het lichaam van de verdwenen Younes Jratlou (4) is dinsdag in de late namiddag dood teruggevonden in de Leie in Komen. Op basis van de kledij menen speurders dat het inderdaad om de kleine Younes gaat. Het parket van Doornik wil nog niets bevestigen.

Het lichaam werd rond 18 uur opgemerkt aan een sluis in de Leie, op één kilometer van de woning van de familie Jratlou. Een autopsie moet nu meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak van de jongen.

Lees hier: Chronologie: de verdwijning van Younes Jratlou (4)

Ongeluk of kwaad opzet?

Of het om een ongeluk of kwaad opzet gaat is ook nu nog niet duidelijk. "Op dit ogenblik kunnen we daar niets over zeggen", zegt Dirk Depover van Child Focus. "Het onderzoek zal op zijn minst nog enkele dagen duren."

De speurders gaan er momenteel nog wel van uit dat Younes verdwaald is en ongelukkig ten val is gekomen in het water. "Er is veel watergebied in de buurt. De Leie is op loopafstand van de ouders. Die hypothese blijft zeker overeind."

Tegenstrijdigheden

Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober uit zijn ouderlijke woning in Le Bizet bij Ploegsteert. Zijn oudere broer vertelde dat Younes rond 4 uur 's morgens het huis uitliep toen hun ouders slaande ruzie hadden.

De verhalen van de ouders vertoonden al die tijd heel wat tegenstrijdigheden. De speurders zochten twee weken lang met man en macht naar de verdwenen jongen. Zowel een onderzoeksrechter, speurders van de politie van Komen en speurders van de federale politie waren bezig met de verdwijning.

Er werd ook nauw samengewerkt met de Franse politie omdat Younes in de buurt van de Franse grens verdween. Zijn signalement werd door Interpol in 188 landen verspreid.

MEEST RECENT