Standard: "Spelers niet ingeënt tegen Mexicaanse griep"

Standard: Spelers niet ingeënt tegen Mexicaanse griep

Standard: "Spelers niet ingeënt tegen Mexicaanse griep"

Print
Voetbalclub Standard ontkent met klem dat het zijn spelers heeft laten inenten tegen de Mexicaanse griep. De spelers kregen zondag inderdaad een spuitje, maar dat was een vaccinatie tegen de gewone seizoensgriep.

"De vaccinatie die de spelers zondag kregen, was tegen de gewone griep en niet tegen het AH1N1-virus", staat te lezen op de website van Standard.

UEFA

"Hoewel de UEFA de clubs adviseert om de spelers in te enten tegen die laatste variant, heeft onze regering bepaald dat in België voorlopig enkel mensen uit risicogroepen de vaccinatie mogen krijgen en onze spelers maken daar geen deel van uit."

"Mocht de situatie evolueren, zal de club uiteraard de nodige maatregelen nemen", aldus het officiële bericht.

'Gedegouteerd'

Griepcommissaris Marc Van Ranst reageerde eerder onthutst op het nieuws dat zowel Standard, Club Brugge als Anderlecht zijn spelers zou hebben laten inenten tegen het AH1N1-virus. Van Ranst was "gedegouteerd" omdat de gratis vaccins voorlopig enkel voor risicogroepen bestemd zijn.

Club Brugge heeft al laten weten dat de spelers van blauw-zwart wel degelijk ingeënt zijn tegen de Mexicaanse griep, maar voegde eraan toe dat de club betaald heeft voor de vaccins. Ook Anderlecht-trainer Ariël Jacobs bevestigde de vaccinatie van zijn spelers al.

Meer voetbalnieuws